O festivalu

Beograd Velograd je međunarodni biciklistički festival koji se održava u Beogradu. Cilj festivala je da učini Beograd boljim, bezbednijim, čistijim i srećnijim gradom, kao i da se utiče na smanjenje nivoa buke u gradu. Naše mišljenje je da je najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva upravo u korišćenju bicikla kao svakodnevnog prevoznog sredstva.

Festival je besplatan i otvoren za sve one koji su zainteresovani za biciklizam. Da bismo poboljšali kvalitet života u gradu, svako mora imati svoju ulogu: građani, donosioci odluka, državne institucije, nevladine organizacije, aktivisti, preduzeća i političari. Beograd Velograd omogućava da se svi oni okupe, upoznaju, podele svoja iskustva, uče jedni od drugih, zabave se i uživaju.

Mi verujemo da su bicikli za svakoga!

Najveći deo festivala je “Narandžasta biciklistička vožnja” (Orange Bike Ride).

Svake godine organizujemo veliku grupnu vožnju u Beogradu, gde može da nam se pridruži ko god želi. Kao što ime kaže, oko 1000 učesnika bi trebalo da se obuku u narandžasto, da bismo svi zajedno obojili ulice Beograda u narandžasto i proslavili biciklizam u našem gradu!

Za više informacija pogledajte naš sajt i našu Fejsbuk stranicu.

Biciklizam je zabavan, bicikli su cool i bicikli su za svakog! Biciklizam je mnogo više od sporta ili rekreacije.

Svako ko bude posetio festival će imati priliku da osvoji prelep i jedinstven bicikl!

Više informacija uskoro!

Beograd Velograd je organizovalo beogradsko društvo ‘VELOGRAD’ i podržan je od Ambasade Kraljevine Holandije.

Hajde da vozimo!

Beograd Velograd Bicycle Festival: Powered by Holland